2017-10-08 23:00:50

Terenska nastava u Vukovaru

Dana 27.9.2017. osmi razredi OŠ “Matija Gubec“ Cernik krenuli su na terensku nastavu u Vukovar. Krenuli su rano ujutro oko 6 sati da bi u Vukovar stigli oko 9 sati. Odsjeli su u hostelu Dubrovnik gdje su bili s još sedam drugih škola.

Kada su tamo došli svi učenici su dobili lunch paket koji se sastojao od jednog sendviča i bočice vode. Učenici su prvi dan išli u dvorac Eltz te u muzej Vučedolske kulture.

Poslije su se vratili u Memorijalni centar gdje su, uz ručak, imali dva predavanja koja su se odnosila na Domovinski rat i grad Vukovar. Predavanja su trajala oko dva sata.

Učenici su između 16 i 18 sati imali slobodno vrijeme koje su proveli u razgledavanju samog centra grada.

Kasnije su došli na večeru i poslije večere su imali disko večer gdje su se učenici zabavili. Disko večer je trajala do 21:30h nakon čega se vraćalo u hostel i u 23:00h učenici su bili u krevetima. Sljedeći dan su posjetili Ovčaru, Memorijalno groblje, Bolnicu te groblje tenkova na Trpinjskoj cesti.

Tamo su učenici pokazali vrlo zrelo ponašanje pa su ih učitelji dodatno pohvalili. Učenici su se vratili na ručak u Memorijalni centar. Poslije ručka učenici su prevezeni u centar grada u dvoranu Lavoslava Ružičke, koja se nalazi pokraj kuće u kojoj je rođen naš najpoznatiji nobelovac, gdje su prisustvovali predavanju o miru i važnosti njegova očuvanja.

Poslije predavanja uslijedio je kviz znanja za učenike. Našu su školu predstavljali Dominik Aga i Petra Aleksić, koji su osvojili sjajno 3. mjesto! Oko 16:30h krenuli svojim kućama. Vratili su se kući 28.9.2017. u 18:30h.

                                                                                                     Fotonovinarke

Ostale fotografije možete pogledati u napoj Foto-galeriji ili na OVOJ POVEZNICI!


Osnovna škola "Matija Gubec" Cernik