2017-09-21 12:03:39

24. SUSRET MALIH PJESNIKA SLAVONIJE I BARANJE CERNIK 2017.

Osnovna škola "Matija Gubec" Cernik objavila je natječaj za sudjelovanje na 24. susretu malih pjesnika Slavonije i Baranje.

NATJEČAJ

I

Pravo na sudjelovanje u natječaju imaju svi učenici osnovnih škola s područja Slavonije i Baranje. U obzir za natječaj dolaze pjesme i pjesme u prozi pisane na hrvatskom književnom jeziku, koje nisu javno izvođene ili objavljene u listovima ili publikacijama osim u školskim listovima. U obzir dolaze i pjesme pisane na lokalnom govoru karakterističnom za pojedine krajeve Slavonije i Baranje.

II

Natječaj je anoniman. Škola se može natjecati s najviše pet učenika, a svaki učenik može poslati jednu pjesmu. Radove treba označiti isključivo šifrom (brojem i godinama starosti učenika), a u prilogu u zatvorenoj omotnici na čijem je licu također šifra, treba napisati ime, prezime i naziv škole s adresom učenika i učitelja-voditelja).  Pjesme moraju biti prepisane pisaćim strojem ili računalom u pet primjeraka i poslane na adresu organizatora - Osnovna škola „Matija Gubec“ Cernik, Školska 20, 35404 Cernik, s naznakom - za „24. susret malih pjesnika Slavonije i Baranje“, najkasnije do 20. listopada 2017. godine.

III

Prosudbeno će povjerenstvo od pristiglih radova  izabrati najuspješnije i one će biti objavljene u zborniku pjesama.

IV

Sve pjesme, koje stignu na vrijeme za natječaj,  predat će se prosudbenom povjerenstvu, a omotnice s podatcima o učenicima komisijski će se čuvati u blagajni organizatora. Omotnice će se otvoriti tek poslije odluke stručnog povjerenstva. Preporučuje se učenicima da na natječaj šalju pjesme s najviše 30 stihova, a pjesme u prozi do polovine kartice.

V

Članovi prosudbenog povjerenstva izabrat će i ocijeniti četrdeset pjesama koje će sami učenici-autori predstaviti na „24. susretu malih pjesnika Slavonije i Baranje“ 24. studenoga 2017. godine u Cerniku. Molimo učenike da se pripreme za javni nastup.

VI

Prema ocjenama stručnog povjerenstva nagradit će se pet učenika-autora. Nagrade osigurava organizator.

VII

Sve učenike (i upravu škole), čije će se pjesme izvoditi na festivalskoj sceni u Cerniku, organizator će pisano obavijestiti. Njihova je nazočnost Susretu obvezna.

VIII

Odazivom na ovaj natječaj autori-učenici prihvaćaju sva prava i obveze koje iz njega proizlaze.

                                                                                                                    Organizacijski odbor             

                                                                                    

Adresa organizatora:

OŠ „Matija Gubec“ Cernik

35404 Cernik, Školska 20

                                                                                                                                                                     tel.: 035/369-003

E-mail: ured@os-mgubec-cernik.skole.hr

Web: www.os-mgubec-cernik.skole.hr

 


Osnovna škola "Matija Gubec" Cernik