2014-09-09 17:58:08

Natječaj - 21. susret malih pjesnika Slavonije i Baranje, Cernik, 2014.

Raspisan je natječaj za susret malih pjesnika Slavonije i Baranje.

 

 

21. SUSRET MALIH PJESNIKA SLAVONIJE I BARANJE, CERNIK, 2014.

 

 

 

NATJEČAJ

Pravo na sudjelovanje u natječaju imaju svi učenici osnovnih škola s područja Slavonije i Baranje. U obzir za natječaj dolaze pjesme i pjesme u prozi pisane na hrvatskom književnom jeziku, koje nisu javno izvođene ili objavljene u listovima ili publikacijama osim u školskim listovima. U obzir dolaze i pjesme pisane na lokalnom govoru karakterističnom za pojedine krajeve Slavonije i Baranje.

II

Natječaj je anoniman. Škola se može natjecati s najviše pet učenika, a svaki učenik može poslati jednu pjesmu. Radove treba označiti (isključivo šifrom, brojem i godinama starosti učenika, a u prilogu u zatvorenoj omotnici na čijem je licu također šifra, treba napisati ime, prezime i naziv škole s adresom učenika i nastavnika-voditelja.  Pjesme moraju biti prepisane pisaćim strojem ili računalom u pet primjeraka i poslane na adresu organizatora - Osnovnu školu „Matija Gubec“ Cernik, Školska 20, 35404 Cernik s naznakom - za „21. susret malih pjesnika Slavonije i Baranje“, najkasnije do 7. listopada 2014. godine.

III

Prosudbeno će povjerenstvo od pristiglih radova  izabrati najuspješnije i one će biti objavljene u Zborniku pjesama.

IV

Sve pjesme koje stignu na vrijeme za natječaj,  predat će se prosudbenom povjerenstvu, a omotnice s podacima o učenicima komisijski će se čuvati u blagajni organizatora. Omotnice će se otvoriti tek poslije odluke stručnog povjerenstva. Preporučuje se učenicima da na natječaj šalju pjesme s najviše 30 stihova, a pjesme u prozi do polovine kartice.

V

Članovi prosudbenog povjerenstva izabrat će i ocijeniti četrdeset pjesama koje će sami učenici - autori predstaviti na „21. susretu malih pjesnika Slavonije i Baranje“ 7. studenog 2014. u Cerniku. Molimo učenike da se pripreme za javni nastup.

VI

Prema ocjenama stručnog povjerenstva nagradit će se pet učenika-autora. Fond nagrade osigurava organizator sa svojim sponzorima.

VII

Sve učenike (i upravu škole) čije će se pjesme izvoditi na festivalskoj sceni u Cerniku, organizator će pisano obavijestiti. Njihova je nazočnost Susretu obvezna.

VIII

.

Odazivu na ovaj natječaj autori-učenici prihvaćaju sva prava i obveze koje iz njega proizlaze.

 

 

           

Adresa organizatora:

Organizacijski odbor

OŠ „Matija Gubec“ Cernik

35 404 Cernik, Školska 20

tel.035/369-003

E-mail: ured@os-mgubec-cernik.skole.hr

Web: www.os-matija-gubec.hr

 

 


Osnovna škola "Matija Gubec" Cernik